Utolsó módosítás 2020. júl. 07.
STV minősítés a NÉMA Kft.-ben

elado

1%

Újdonságok

Lezárult a XXIV. AÁN

Egyesületünk megújult arculattal jelent meg a XXIV. Alföldi Állattenyésztési és Mezőgazda Napokon, Hódmezővásárhelyen. Az időjárás lényegében nem okozott nagyobb fennakadást. A nyitó napon, május 4.-én reggelre leesett jelentős mennyiségű csapadékot szombat délutánig elfogadható száraz, sokszor napos időjárás követte és meglehetősen nagy számú

érdeklődő látogatott el a kiállításra. Egyéb promóciós anyagaink mellett 24 oldalas kiadványt készítettünk kiállítóink tiszteletére.

 

gyoztes npk papp2017Fabien Gaudet francia show bírálót a Herd Book Charolais delegálta az AÁN alkalmával megrendezett országos versenyünkre, akit elkísért a HBC vezető küllemi bírálója, Stéphane Billoux is. 69 charolais állat jelent meg 17 tenyészetből Hódmezővásárhely kiállítási centrumában és a 8 kategóriában kategóriánként 6-9 állat versenyzett, csak az idősebb bikák létszáma nem érte el ezt a szintet. A Magyar Állattenyésztők Szövetsége összevont tenyésztési nagydíját a kiállításon legeredményesebben szereplő Abaúji Papp Charolais Kft., Alsóvadász kapta. A Kft. lett az egyesületi pontverseny győztese, egyben elnyerte a kiállítás legszebb charolais állata címet is a1342-es katalógusszámú hétéves vemhes tehenével. Az NPK Charolais Farm Kft. az 1360-as kat. sz. éves bikájával elnyerte a kiállítás legszebb hímivarú tenyészállata címet. A verseny részletes eredményei a honlapunk EREDMÉNYEK oldalán olvashatók.

Sok látogatót vonzott a mártélyi Faluházban megrendezett Tenyésztői estünk, ahol francia, szlovák román és szerb vendégeink is voltak. Nem csak itt, de a sátrainkban is folyamatosan étellel, itallal vendégül láttuk vendégeinket, tagjainkat és az ő vendégeiket.

A FOTÓK alkönyvtárban sok képet helyeztünk el, amelyek hűen szemléltetik tenyésztőszervezetünk magas színvonalú megjelenését a kiállításon.

Videobeszámoló elérhető a 'MARKETING' menüpontban.

Köszönjük támogatóinknak, hogy hozzájárultak a rendezvény sikeres lebonyolításához! ARANY fokozatú támogatók: Borbély István, Charolais Farm Kft., Charolais Kft., Dél-Pannon Farm Kft., Derecske „Petőfi” Kft., Faragó István, Gyöngysziget Kft., Kerchner István, Néma Kft., Precizion 2009 Kft. EZÜST fokozatú támogatók: Abaúji Papp Charolais Kft., dr Baranyi István, Bódvavölgyi Charolais Kft., Csürhés Tamás István, Hordeum 2000 Kft., Hód-Mezőgazda Zrt., Lóga Zoltán, Németh Zoltán, Serestyén Zoltánné, Taskó József. BRONZ fokozatú támogatók: Csajkás Péter, Gergely Dávid, Hegyalja Bos Kft., Juhász Pintér Imre, Kises János, Kosztek János, NPK Charolais Farm Kft., Oláh Pál, Pecznyik Béla, Süle Katalin, Szerencsi Mg. Zrt., Tábori Imre, Zsellér Pál.

Rövid fényképes beszámolót készített Stéphane Billoux a HBC honlapja számára, ami itt látható:

http://charolaise.fr/juges-hbc-a-letranger/

Ugyancsak cikket írt a vásárhelyi eseményekről Bokor Gábor, a sepsiszentgyörgyi Háromszék tudósítója. A cikk itt olvasható: http://www.3szek.ro/load/cikk/102151/allattenyesztesi_es_mezogazdanapok_hodmezovasarhelyen

A Magyar Mezőgazdaság is érdekes információkat közöl a charolais fajta legszebb állatát kiállító Abaúji Papp Charolais Kft.-ről itt : http://magyarmezogazdasag.hu/2017/05/10/az-osszevont-tenyesztesi-nagydij-tulajdonosa-abauji-papp-charolais-kft.

Minden húsmarhát tatartó tenyészetnek figyelnie kell a tenyészbikáira címmel közölt egyesületünk tevékenységéről információt a http://www.magro.hu/agrarhirek/agrarkommunikacio/minden-hushasznu-marhat-tartonak-figyelni-kell-tenyeszbikaira/ oldal.

Nem jó összemosni az egyeületi tevékenységet az értékesítéssel címmel írt cikket a Háromszék , ami itt olvasható: http://www.3szek.ro/load/cikk/102372/nem_jo_osszemosni_az_egyesuleti_tevekenyseget_az_ertekesitessel